بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری، پنج فصل نخست این کتاب به مادها، هخامنشیان، اشکانیان، ساسانیان و سقوط بنیامیه اختصاص داده شده است و در شش فصل بعدی مطالبی درباره سلجوقیان، هجوم مغولان، صفویان، افشاریان، قاجاریه و مدافعان اساطیری می خوانیم.
در پیشگفتار این کتاب به قلم سید محمد بهشتی، رئیس پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری آمده است:
«گوش سپردن ایرانیان به فتوای دل تا به آن حد اهمیت دارد که در هر جنگی تا زمانی که دلهای ما فتح نشد، احساس شکست نکردیم؛ از جمله جنگ چالدران میان شاه اسماعیل و سلطان سلیم عثمانی که در صورت ظاهر ما مغلوب جنگ بودیم ولیکن در هیچ یک از اسناد و تصاویری که جنگ چالدران را به تصویر کشیده، از جمله دیوارنگارههای کاخها و خانهها تا نقاشی لاکی روی قلمدانها و یا پارچهنگارهها و...، احساس ننگ شکست دیده نمی شود و به عکس به لحاظ شجاعت و \"دلاوری\" سپاه شاه صفوی پیروز صحنه بود. اصلا وقتی دفاع با دل و جان باشد، شکست معنایی ندارد.
این سرزمین، در طول تاریخ بارها به اشغال دشمن درآمده ، مثل اشغال ایران توسط نیروهای متفقین یا غلبه مغول یا اسکندر مقدونی و...، و این درست همان زمانی بوده که دل های اهل این سرزمین به هر علت، متقاعد به دفاع نبوده است. در این بزنگاه ها هرچند متجاوزین موفق می شدند سرزمین ما را فتح کنند، لیکن قادر به فتح دل های ما نمی شدند و همین باعث میشد که پس از مدتی ایرانیان بتوانند ملک دل متجاوزین را به تصرف خود درآورده و نرم کنند و بدین ترتیب آنان را منقاد فرهنگ و اعتقادات خویش کنند.»
انتهای پیام/